Канцерогенни храни разберете какви митове съществуват

Вярно е, че може да има канцерогенни храни (храни с канцерогенни комплекси). Трябва обаче да внимавате как интерпретирате получената информация.

Ракът е втората водеща причина за смърт в развитите страни. Появява се все по-често, докато остаряваме и обикновено се свързва с количеството канцерогени, на които сме изложени през целия си живот, наред с други.

За съжаление, някои от тези канцерогенни храни може да присъстват във вашия хранителен режим.

Все повече научни доказателства предполагат, че определени храни могат да бъдат свързани с рак. Но има няколко фактора, които причиняват рак, а диетата играе важна роля заедно с други неща, като генетиката.

Едно е сигурно, здравословната диета винаги е добра. Балансираната диета ще поддържа здравето ви на добро ниво. Освен това дори можете да предотвратите някои хронични заболявания.

Междувременно също е важно логично да се интерпретира наличната днес научна информация.

Имайки това предвид, има много статии и информация, които ви уверяват, че консумацията на определени канцерогенни храни ще предизвика развитие на заболявания. Тези твърдения са неверни в много случаи.

Предполагаеми канцерогенни храни

Преработени меса

Някои меса имат нитритни съединения или ароматни амини, елементи, които помагат за поддържането на тези продукти. Това важи особено за мариновани, пушени или осолени храни. Тези комплекси могат да бъдат опасни за вашето здраве до момента, в който станат потенциално канцерогенни.

Балансираната диета е достатъчна, за да се предотвратят неблагоприятни последици за здравето поради тези комплекси. Ето защо не трябва да ядете големи количества месо, а да ядете достатъчно зеленчуци.

Безалкохолни напитки

Прекомерната консумация на безалкохолни напитки причинява здравословни проблеми. В тези продукти има огромни количества захар. Това ще увеличи кръвната ви захар, ако ги пиете често.

Също така диетичните напитки имат намалено количество захар, но съдържат химикали и изкуствени подсладители, които не са от полза за вашето здраве. Някои от тези комплекси са до известна степен потенциално канцерогенни. Въпреки това, не е дадено, че те причиняват рак.

Като цяло най-здравословният вариант е да се опитате да намалите консумацията на такива продукти. Трябва да имате предвид, че тези храни могат да бъдат вредни за вашето здраве.

Канцерогенни храни – генетично модифицирани организми

Има много противници на трансгенни или генетично модифицирани организми (ГМО). Тази нагласа за отричане и отхвърляне на технологиите между поколенията обикновено идва от моралната страна на маркетинга и производството, а не толкова от самия продукт.

Има много информация, която гарантира, че консумацията на генетично модифицирани храни не е безопасна. За съжаление, това може да доведе до рак.

Освен това, въз основа на тези твърдения, виновни са хербицидите и пестицидите. Общи култури в отглеждането.

Така че не забравяйте да знаете двете основни характеристики на генетично модифицираните култури. Тези култури са устойчиви на насекоми и хербициди. Както можете да си представите, тези характеристики не са много естествени.

Характеристиките на ГМО

Генетично модифицираните храни (ГМО) са претърпели няколко промени през годините.

Първата промяна на характеристиката се дължи на бактериален протеин. Земеделските производители го използват в биологичните си култури от 30-те години на миналия век.

Втората характеристика, която се е променила, е въвеждането на бактериален ген в културите. Така се получава протеин, който издържа на хербицида глифозат.

Употребата на този хербицид е един от най-големите спорни въпроси по отношение на трансгенните храни. Въпреки това има силна история на безопасна употреба от 1974 г. В допълнение, няколко научни изследвания потвърждават, че глифозатът не е рисков фактор.

Страхът от ядене на генетично модифицирани храни в много случаи произтича от липсата на информация.

В крайна сметка, трансгенните храни са организми, които са били модифицирани или добавени специфични молекули на ДНК. Но ДНК присъства във всички храни. Консумирате го от всички храни и стомахът ви го разгражда, без да ви навреди.

И накрая, поради състоянието на ГМО, генетично модифицираните храни са обект на строг контрол на оценката на риска. Резултатите показват, че трансгенните култури не са по-опасни от конвенционалните еквиваленти.

Каква е вашата реакция за статията?

Доволен
1
Щастлив
0
Харесва ми
0
Не съм сигурен
0
Не ми харесва
0

Може би също ще харесате и тези статии :

1 Коментар

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Повече в категория:Здравословни проблеми